Melkoista soppaa on aikaansaatu julkisuudessa. EK ei taida oikein olla kenenkään hanskassa. Asioiden julkisuuteen pulpahtelu on erikoista. Tätä kirjoitettaessa ei ole EK:n päätöksiä, mutta sitä enemmän spekulaatiota jokaisessa mediassa.
Eilen kun kuulin aiheesta eräs kaveri sanoi, että nyt sataa vedonlyöntivoittoja. Hän oli ollut varma, että Mikko Pukkisen ura päättyy potkuihin.perustelu oli, että hän tunsi miehen. Muistan itsekin olleeni sitä mieltä, että Mikko Pukkisen parhaita ominaisuuksia ovat edustaminen ja esiintyminen. Turussa arveltiin, ettei hänen saappaissa ollut muuta savea kuin hirvijahdissa tullutta. Eli hän ei käytännön asioihin perehtynyt. Nyt väitetään samaa Etelärannasta. Tiedetään myös, että hän alkoi olla jonkinlainen vitsi siellä käytävillä. Vitsi ei johda.
Kuuluisa Peterin periaate eli, että jokainen etenee kunnes saavuttaa pätemättömyytensä tason. Tarkoittaa, että tehtävä on liian vaativa kykyihin nähden. Tämä taisi jo toteutua Turussa, mutta EK pelasti Turun.
Asiaakin varmasti oli. Työnantajien tiukkaa linja ei seurattu ja mentiin sopimaan poliittisin perustein ja tärkeitä herroja informoimatta kaikenlaista raamisopimuksen yhteydessä. Kun ei itse osannut eikä ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita, niin tähän sitten on tultu. Tai sitten se vanha juttu . Syntipukkia aina tarvitaan.
Mitä tästä opimme. Todennäköisesti ei mitään, mutta ehkä kuitenkin sen, että ihmeisiin ei kannata uskoa eikä Turussa eikä missään muuallakaan riitä muutaman perheen tuttavuus.
Kirjoitus on tehty ennen lopullista tietoa EK:n päätöksistä.
Jälkikirjoitus
Niin siinä kävi ja näin Yle asiasta uutisoi:
Pukkinen ulos luottamuspulan vuoksi
- EK:n hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson kertoi hyvin vähän toimitusjohtaja Mikko Pukkisen eroon johtaneista syistä. Hän painotti kokonaisvaltaista luottamuspulaa.
- – Hallituksen ja toimitusjohtajan välille syntyi sellainen luottamuspula että tämä jouduttiin tekemään. Toimitusjohtajan tehtävä on kokonaisvaltainen tehtävä, jota ei voi hoitaa jos luottamus ei ole täydellinen, en voi lähteä sitä sen enempää perustelemaan, kertoi Ole Johansson.
- Jyri Häkämiehen mukaan valtioneuvoston jäsen voi siirtyä elinkeinoelämän palvelukseen yhtä lailla kuin SAK:n entinen johtaja voi siirtyä valtioneuvoston jäseneksi.
- – Hyvä että liikutaan, vaikka meillä ei liikuta samalla tavalla kuin muualla. Meillä ei myöskään ole olemassa jääviysnormistoa samalla tavalla kun EU:ssa, Häkämies sanoi EK:n tiedotustilaisuudessa.
Niin siis kävi ja näinhän meillä Suomessa toimitaan. Mielestäni tämä on asiaa selkiinnyttävää. Ei varmaankaan ole mikään yllätys, että Kokoomuksen ministeri sopii EK:n toimitusjohtajaksi, mutta vertaus siitä, että SAK:n entisen puheenjohtajan siirtyminen eläkkeellä ensin kansanedustajaksi ja sitten ministeriksi olisi sama asia, on epäonnistunut; ääkiä ajtellen hyvältä kuulostava vastaus on huono..
Asia on vaan niin, että sosialidemokraatit eivät ole koskaan yrittänetkään häivyttää sitä tosiasiaa, että SDP on työväenpuolue eli puolue on palkansaajan puolella. Sen sijaan Kokoomus pyrkii olemaan kaikilla puolilla. Työväenpuolue , mutta ei työnantajien puolue, vastakkainasettelun aika on ohi, paitsi silloin kun on kyse omistajan eduista.
Valaiseva tapaus.