TS:ssä oli tänään mielnkiintoinen artikkeli, jossa oli tutkittu puolueiden jäsenkunnan sosiaali-ekonomista siis ammatillista koostumusta.
Otsikossa oli toimituksen löydöksistä tehtyjä johtopäätöksiä.
Ne selittävät hallituksen poltiikan sisältöä.Ei mitään yllättävää.
Kepussa on ylempiä kaksi kertaa enemmän kuin kokoomuksessa
Tämä nostta kulmakarvoja, sillä onhan Kokoomus ylempien teknokraattien puolue -selvästi. Kepuhan puhuu olevansa köyhän asialla jne. Mutta niin se on,että kun artikkelissa käytettyä tutkimusta muokkaa uuteen uskoon ja muutta suhteelliset osuuden absoluuttisiksi määriksi, niin ”totuus” on silmin nähtävissä alla olevasta grafiikasta.
SDP:ssäkin on ylempiä jäseninä enemmän kuin Kokoomuksessa!
Tutkimuksen tulosista voi tehdä myös sen johtopäätöksen, että puolueiden jäsenistössä on johtavassa asemassa olevilla moninkertainen yliedustus. Puolueet eivät ole, kuten eivät vaaleilla valitut luottamushenkilöelimetkään kansa pienoiskoossa. Vanhastaan tiedetään, että äänestämien on ”herrojen herkkua”, sillä äänestävät ylemmät sosiaaliluokat tuplasti alinta tasoa aktiivisemmin. Nyt myös osoitetaan, että osallistumisessa on sama trendi.
Kumpi on muna , kumpi kana
on turha pohdintaa. Sen sijaan tähän tähän saumaan iskevät populistit. Ja sitä kannattaa pohtia. Se voi olla esimerkiksi ensi viikon vaihteessa Ruotsin valien kohtalon kysymys.
Suomessa näyttävät mielipidemittaajat ja ajatushautomot kuvittelevan, että tässä on keino sosialidemokraattien nousun estämiseen. Tutkimusjohtajat povaavat persuille 15 prosentin jytkyä, vaikka gallupit ovat vielä nokka alaspäin alle kymmenessä prosentissa.
Niiden toive on, että Petteri Orpo pesee keskusteluissa Antti Rinteen ja että pettyneet duunarit kääntyvät persuiksi. Toisin sanoe, että vaikka persut on oikeistopuolue, se ei rassaa Kokoomusta vaan demareita.
Vaarallista peliä. Kunpa kansa tietäsi.