Tässä alempana oli juttu, jossa kerrottiin Euroopan demareiden syöksystä. Jutuun oli liitettu grafiika, jonka johdosta kysyin, mitä johtuu että demarien käyrä päättyy vuoteen 2015. Analyyttinen maisteri päätteli, että se johtuu siitä, ettää meillä ei ole ollut vaaleja. Niinkin osin on, ei ole ollut eduskuntavaaleja sen sijaan meillä oli kuntavaalit 2017 ja Ruotsin laskeva käyrä katkoviivoilla jatkuu tähän vuoteen.
Ei tarvitse olla vainoharhainen nähdessään pientä tarkoituksenmukaisuuttaa valinnoissa eli miten se sattukaan osumaan demareiden kohdalle.
Nyt Ylessä puhutaan vihreiden syöksystä, vaikka vähintään yhtä perusteellisesti voisi kuvata, että kyse on kannatushuipun tasaantumisesta.
Siniset heiluu marginaalissa, vasemmistoliitto ja persut näkyvät ja kuuluvat esimerkiksi Ruotsin heijastustenkautta. Molempien puolueiden johtajat erottuvat tapetista.
Henkilökohtaisesti pelottaa tämä työmarkkina-asetelma. Ei siksi, etteikö tunnu kummaliselta vetää raja työpaikan henkilökunnan mukaan, eli että työntekijän asema lainsäädännössä on erilainen alle 20 hengen yrityksissä. Ei se ole yhdenvertaisuutta lain edessä.
Mutta pelottaa siksi, että ay-puolen edustajat eivät monestikaan lisää kansalaisten ymmärrystä. Tämä tuli mieleen, kun telkkariin oli kutsuttu Teollisuusliiton metalliliitotaustainen varapuheenjohtaja puhumaan asiasta Suomen yrittäjien puheenjohtajan kanssa. Mielikuvissa Teollisuusliitto edustaa suurta ja vahvaa miesvaltaisuutta, joka ei parhaalla tavalla puhuttele pientä ja heikkoa.