Snellmanin syntymäpäivää vietetään suomalaisuuden päivänä. Snellman oli kansallisuusaatteen ja Suomen kielen puolustaja. Hän oli syntynyt Tukholmassa ja opiskeli Keski-Euroopassa. Äiti kuoli Snellmanin olleessa kahdeksan vuotias.
Mielenkiintoista on nähdä, että suomalaisuuden puolesta puhuja on ”maahanmuuttaja”, joka on tuonut oppinsa ulkomailta.
Äitienpäivä on toukokuun toisena sunnuntaina, joten noin joka seitsemänä vuonna päivät sattumaan olemaan päällekkäin.
Äitienpäivää sopii sanoa, että isänmaa on jotain sellaista ylevää juhlallista kotimaa on äidinmaa. Siksi taistellaan isänmaan puolesta, mutta puolustetaan kotia. Äitiin liittyy useimmiten vahvimmat tunnesiteet. Se on sekä luonnollista mutta tietenkin käytännöllistä.
Kun Baraka Obama sanoo: että ”kaikki mikä minussa on hyvää olen, velkaa äidilleni.” Käännös oli ehkä kömpelö, sillä äideille, jos heiltä kysyy, ei olla mitään velkaa. Sen sijaan voisi ajatella, että he toivovat lapsillen hyvän lisäksi sitä, että että lapset tekisivät hyvää!
Tällä tavalla ajatellen hyvyys liene äitien paras lahja lapsille. Jotenkin toivoisi, että olisi aiankin sen verran tuon puoleista elämää, että äidit voisivat kokea sitä kiitollisuutta, joita lapset edesmenneille osoittavat; arkielämässä se kun tahtoo unohtua.