Gillian Tett kirjoittaa FT:ssä koronan vaikutuksista. Taas olemme tekemisissä ilmiön kanssa, jonka aikana ihmisten kokemukset ihan tutkitusti kertovat eriarvoisuuden lisääntymisestä. Arkikokemuksesta tiedämme eikä tarvitse kuvitella, että vanha sanonta tasan ei käy onnen lahjat on karua todellisuutta. Kirjoitus päättyy :
”Olemme kaikki samassa myrskyssä, mutta emme kaikki ole samassa veneessä.
” Raportissa sanotaan: ”[[Ihmisten] kokemuksissa on eroja riippuen heidän sosiaalisesta ja / tai taloudellisesta tilanteestaan yhteiskunnassa. . . Erot mielenterveysvaikutuksissa jatkuvat ja todennäköisesti kasvavat. ” Tai toisin sanoen, pääoman pääkohde on, että se voi tarjota sietokykyä taloudellisessa, emotionaalisessa, sosiaalisessa ja uralla. Jos sinulla on se, aloitit Covid-19: n dramaattisesti paremmassa paikassa kuin ne, joilla ei ole. Tämän traagisen epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseen ei ole helppoa tapaa; Pikettyn kirja (ja uusi elokuva) tekevät siitä selvän. Mutta sen pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia. Kapeasta taloudellisesta näkökulmasta fyysisen tilanteen ja mielenterveyden lisääntyvä epätasa-arvo Covid-19: n aikana todennäköisesti heikentää tuottavuutta, kuten ekonomistit, kuten Nicholas Bloom Stanfordista, ovat huomauttaneet . Poliittisesta näkökulmasta se on resepti syövyttävään katkeruuteen. Ja moraalisesta näkökulmasta katsottuna se on yksinkertaisesti väärin. Joten jokaisen, jolla on onni saada pääomaa tänään – riippumatta siitä, pitäisikö heidän laskea siunauksensa, muistaa ne, joilla ei ole, ja kysyä sitten itseltäsi: kuinka voin jakaa omani ainakin vähän?
Kuva puhuttelee ja kertoo näkyvästä ja tuntuvasta erosta. Tälläkin palstalla olen kirjoittanut analogisesta tilanteesta auringon paistaessa kohdata soutuveneellä komea huvivene ja siellä vilvoittavia juomia maistelevat matkustajat. Olen sanonut ääneen: En kadehdi enkä osaani vaihtaisi.
Mutta muuttuvissa olosuhteissa esimerkiksi myrskyssä tilanne muuttuisi, kun tarvitaan suojaa ja omien voimien lisäksi ulkopuolista apua, silloin vene johon kuvainnollisesti olemme joutuneet ratkaisee miten selviydymme ja miten tilantee koemme.