Tällä palstalla oli otsikolla Vastaa ja vaikuta kirjoitus, jonka linkki on tässä: https://www.sdpnaantali.fi/ajankohtaista/vastaa-ja-vaikuta/.
Paljon vastauksia on tullut ja hyviä kommenttejakin niitäkin mukavasti. Vielä Snellmanin päivään 12.5.2021 asti voi vastata
Meiltä on kysytty myös, miksi kaikki yli 60-vuotiaat eivät ole kirjallista kyselyä saaneet?
Jotkut ovat huomanneet, että kysely tuli kotitalouskohtaisesti vain yhdelle perheessä. Muutamat ovat vastauksissaan kertoneet, että vastauksen takana on kaksi henkilö, mutta valitettavasti tästä postitusjärjestelmästä johtuvasta rajoituksesta emme huomanneet informoida, joten toivomme, että mahdollisimman moni vielä vastaisi sähköisesti meille kuten olemme toivoneet näiden sivujen kommentin tai linkin kautta taikka sähköpostilla mikko.ronnholm(at)yhvs.fi.
Suurella vastausprosentilla on tietenkin enemmän painoarvoa lopullisessa päätöksenteossa.
Ja sitten vielä yksi meille esitetty kysymys. Miksei kaupunki ole järjestänyt kyselyä?
Teimme siitä aloitteen maaliskuun 15 päivän valtuustossa, mutta asia ei ole edes otettu käsittelyyn.
Mitään perusteluja ei ole sen paremmin kaupungin virkamiesjohdon kuin kaupunginhallituksen enemmistön taholta esitetty.
Kyselyn tekeminen on ollut hyvin perusteltu, kuten alla olevasta aloitteen tekstistä ilmenee:
Naantalin kaupunginvaltuustolle
Tämän aloitteen tekeminen perustuu Ikäystävällinen Naantali ohjelmasta Naantalin Työväenyhdistyksen kokouksessa käytyyn keskusteluun sekä naantalilaisilta tulleisiin toiveisiin, jonka kotiseutuyhdistyksen kunniapuheenjohtaja kirjoitti Kalevalan päivänä: ”Suotavaa olisi, että päätöksenteossa kuultaisiin ikäihmisiä. Naantalilaiset ansaitsevat ikäystävällisen Naantalin”.
Ohjelmassa itsessään todetaan: ”Rohkeutta on tehdä asioita toisin kuin muut – erottua, olla ennakkoluuloton ja myös edelläkävijä. Rohkeutta on asioiden määrätietoinen toteuttaminen ja loppuunsaattaminen”
Ohjelmassa viitataan myös vanhuspalvelulakiin: ”Lain tarkoituksena on parantaa iäkkäiden henkilöiden mahdollisuutta saada laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja yksilöllisten tarpeittensa mukaisesti ja riittävän ajoissa. Lisäksi tarkoituksena on parantaa ikääntyneen väestön mahdollisuutta osallistua elinoloihinsa vaikuttavien päätösten valmisteluun ja tarvitsemiensa palvelujen kehittämiseen kunnassa.”Tämä kysely ehdittäisiin tehdä vielä ennen asian päättämistä, ja nyt voitaisiin vielä säästää postikustannuksissa, kun vastauslomakkeen voisi palauttaa kuntavaalien yhteydessä.
”Suotavaa olisi, että päätöksenteossa kuultaisiin ikäihmisiä.” Siksi kysymme naantalilaisilta!
Omituisinta tässä asiassa on, että ikäihmiset pitäisi karsinoida omiin taloihin ja luukkuihin.
Kummajaiset omissa lokeroissaan… Mielestäni päiväkoti kiljuvine kakruineen kuuluisi samaan
pytinkiin.
Naapurissa oleva huoltoasemakin voisi olla mopoteineineen kanssaeläjiä kera motoristiäijien ja -friidujen.
Miksi erotella kaikki immeiset, iän perusteella, kun nykyään kaikki transit ja hbqtsm-ihmisetkin
pitää huomioida.
Kaupungin vetovoimaa tod.näk. lisää ikäperusteinen segregaatio. Poissa silmistä, poissa mielestä . Varmasti tuostakin vetovoiman lisäyksestä löytyy tutkimus, se julkaistaan varmaan asuntomessujen jälkeen.
Keskustaan