Junnila otti tahtipuikon – Naantalin asia on tulevia vaaleja tärkeämpi!

Junnila ja Forsblom Ts 20210726

Naantalin uusikaupunginjohtaja ryhtyi töihin Rymättylässä ja PKKK (PS, Kok, Kesk. Kd.)ryhmän valinnat tulivat julkisuuteen. Turun Sanomien Verkkoliitteessä Jukka Vehmanen uutisoi Naantalin valinnoista seuraavasti

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps) johtaa Naantalin kaupunginvaltuustoa seuraavat neljä vuotta. Toni Forsblomista (kok) tulee kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja.

Forsblom oli Naantalin ylivoimainen ääniharava kesän kunnallisvaaleissa. Hän johti Naantalin kaupunginvaltuustoa viime valtuustokaudella vuoden 2020 puoliväliin, jonka jälkeen puheenjohtajan nuija siirtyi Sdp:n Kimmo Aholle.

Naantalin Kokoomus nimesi ehdokkaansa luottamuspaikoille kunnallisjärjestönsä yleiskokouksessa. Valinnat sinetöi Naantalin uusi kaupunginvaltuusto ensimmäisessä kokouksessaan.

Kaupunginhallitusta viime kaudella johtanut Jan Lindström (kok) siirtyy valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Kokoomusta koskevat valinnat syntyivät kokouksessamme ilman äänestyksiä ja keskusteluitta, kertoo luottamuspaikkaneuvotteluja vetänyt kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Tero Tavio.

Kokoomuslaisista kaupunginhallitukseen valittaneen Forsblomin lisäksi Hanna Gustafsson, Markku Tuuna, Tero Tavio ja Anita Saksi, joista viimeisiin tekee paluun kaupunginhallitukseen.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajan tuolille istunee Martti Jaanto (kok), sosiaali- ja terveyslautakunnan johtoon valittaneen Elina Salokangas (kok) ja tarkastuslautakunnan johtoon Heikki Karlsson (kok)

aupunginvaltuuston puheenjohtajan paikka on menossa Perussuomalaisten kansanedustajalle Vilhelm Junnilalle, joka sai kesän vaaleissa toiseksi eniten ääniä Naantalissa.

Hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kahdeksi ensimmäiseksi vuodeksi on tulossa Matti Naavasalo (ps) ja jäseneksi Saara Paananen (ps). Perussuomalaiset saavat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajuuden, jolle paikalle valittaneen Sami Rantanen.

Keskustasta uutena kaupunginhallitukseen on nousemassa saaristolautakuntaa aiemmin johtanut Jari-Antti Hörkkö, josta tulee hallituskauden kahdeksi viimeiseksi vuodeksi hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Keskustalaisista hallitukseen päässee myös Reetta Tanila-Järvinen. Saaristolautakunnan johto pysyy keskustalla: paikalle valittaneen Lasse Valtonen.

Kokoomus, Perussuomalaiset, keskusta ja kristillisdemokraatit muodostivat luottamuspaikkaneuvotteluissa yhteisen Ryhmä 29:n, jonka nimen numero kertoo ryhmän valtuutettujen määrän. Sdp, Vasemmistoliitto ja vihreät muodostivat Ryhmä 14:n. Sdp on saamassa ainakin keskeisistä paikoista ainakin kaupunginhallituksen kehitys- ja henkilöstöjaoston puheenjohtajuuden.

Kehitys- ja henkilöstöjaosto korvaa kaupunginhallituksen konsernijaoston. Naantalin Sdp nimeää valittavat henkilöt myöhemmin.

Entinen mahtipuolue Kokoomus näyttää maksavan kovan hinnan sosialidemokratiakammosta. Perussuomalaisten Vilhelm Junnila korjasi potin ja näyttää siltä, että kun hän jo kaupunginjohtajavaalissa heilutti tahtipuikkoa, niin sama kaiku on tulevien askelten.

Naantalin porvarillinen rintama on jo KKK tiukkalinjainen, joten tuskin se oikeistolaisemmaksi tulee edes uudessa PKKK kokoonpanossa
Perussuomalaisten ja Keskustan kaupunginhallituksen edustajat ovat uusia ja onkin toivottava, että heiltä löytyisi annos laajakatseisuutta ja asiakeskeisyyttä, sillä heidän taustat ja koulutukset luovat siihen edellytykset.

Samalla kun toivotamme onnea ja menestystä kaikille mahtipaikoille valituille ja erityisesti kaupunginjohtajalle  toivomme, että näissä olosuhteissa myös kaupunginjohtajan asenne ja toimintatapa voisivat olla mahdollisuus sellaiseenkin ihmeeseen, että kaupunginjohtaja kallistaisi korvansa myös 29 porukan ulkopuolelta tuleviin näkemyksiin.
Se nimitäin olisi Naantalin ja naantalilaisten etu.

26.7.2021

1 Vastaus artikkeliin

  1. Niinhän se omituinen ja ihannoitu demokratia toimii niin puolue- kuin kaikissa äänestystapahtumissa, että eniten ääniä saanut tulee itsestään selvyytenä valittua niin puoleen johtopaikoille kuin luottamustehtävien korkeimpaan tehtävään. Tämän huutoäänestystavan perusteella se, joka kerää äänekkäimmät mölyämiset tulee valituksi vaativimpiin ja sen myötä arvostetuimpiin tehtäviin. Useita tämä huutoäänestysperiaate kuitenkin hämmentää, varsinkin niitä, joiden mielestä ensi sijassa pitää arvostaa tehtävien hoitokykyä, tietoa ja taitoa vaativien asioiden hoitoon. Onneksi vaalilautakunta on tarkasti rajannut ketkä ovat äänikelpoisia, sillä muuten voisi huutoäänestysmallin perusteella tulla valituksi vaikka millaiseen tehtävään kaikkien hyvin tuntema lemmikkiapinakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa