Asiantuntijavaalien asiantuntevat kirjoittavat 

Aluevaaliehdokaat numeroilla 29211223
Aluevaaleissa Naantalissa valinta on helppo ja vaikea:

Helppo siksi, että hyviä asiantuntevia ehdokkaita löytyy SDP:n listoilta ja vaikea siksi että vain yhden voi valita.

Naantalin sosialidemokraattiset ehdokkaiden näkemykset ovat luettavissa näiden sivujenkirjoituksia palstalla.

Kaikki neljä ehdokastamme on kirjoittanut lyhyen ajankohtaisen jutun aiheesta.

Kirjoituksiin voi tutustua kirjoituksia palstalla tai alla olevien linkkien kautta:

1.1.2022

2 vastausta artikkeliin

  1. Muutama asia ja lähtökohta näissä hyvinvointivaaleissa mietityttää, kuten RS-lehdessä ihmettelin:
    ””30.12.2021 14:10
    Varsin ymmärrettävää, ettei ihmisiä enempää kiinnosta tämä Sote ja kuka tulee valituksi hyvinvointialueen päättäjien joukkoon. Miksi pitää äänestää toistamiseen samaa henkilöä, jota on jo äänestänyt joko kunnallisvaaleissa tai edustakuntavaaleissa. Valtaosa, eli peräti jo kaikki, ovat pääseet esiintymään ja kertomaan agendansa ja arvopohjansa joko kunnallisvaaleissa tai sitten eduskuntavaaleissa. Ei vähemmän voi moinen hössötys kiinnostaa.””
    ””3.1. 22:46
    Verkkouutisten lukijan kommenttiin viitaten, jokainen voi miettiä näiden vaalien todellista merkitystä:
    ”” Puolet eduskunnasta vaaleissa, ei ehditä hoitaa aiempiakaan tehtäviä, tämä ei voi olla demokratian tarkoitus. Otetaan osaa poliittiseen päätöksentekoon ja valvotaan kaikilla tasoilla omien päätösten toteutuminen; tämä lähentelee itäisen naapurimme päätöksentekojärjestelmää.””

    Toivotaan tietystä yleisestä pessimististä huolimatta, että jatkossa saadaan edes jonkinlainen ”hyvinvointi” aikaiseksi. Toinen näkohta on se, että millä tällainen valtava ”hyvinvointiorganisaatio” pystytään rahoittamaan, kun nyt jo Suomi ja sen myötä kansalaiset ovat enemmän veloissa kuin ”lääkäri määrää”.

  2. Rannikkoseudun kommenttipalstalla ihmettelin myös seuraavaa:
    “”4.1. 19:12
    Vielä ihmettelen näitä tulevia ”hyvinvointivaaleja”. Varsinais-Suomen aluevaltuustoon valitaan kaikkiaan 79 edustajaa. Näistä vähintään 37 edustajapaikkaa menee Turkuun, tai jopa 50 %. Naantali saa parhaassa tapauksessa vain 3 edustajapaikkaa ja Raisio 4 paikkaa. Kokonaan ilman edustajapaikkaa jää 10 kuntaa, ja 16 kuntaa Turun lisäksi jakavat Turulta jääneet paikat. Naantalissakin lienee vähintään 30 eri puolueiden erityisosaajaa ja asiantuntijaa kilpailemassa näistä enintään 3:sta paikasta (parhaimmillaan 10 % mahdollisuus tulla valituksi). Itselleni on vielä epäselvää, että millä tavoin asioista päätettäessä demokratia tapahtuu tällaisessa kokoonpanossa, sillä ken mahtaa uskoa, että Turku avosylin on luopumassa niukoista rahoista muiden pienten, köyhien ja osattomiksi jääneiden kuntien hyväksi (Naantalin edustajien painoarvo aluevaltuustossa on peräti korkeintaan 3,8 %). Tietyllä mahdollisella yhteistyöllä Naantali, Masku ja Raisio voinevat teoreettisesti saada toimimaan jonkinlaisen ”hyvinvointikombinaation”, ja senkin vain jos eri puoluekantoja edustavat valituiksi tulleet erikoisasiantuntijat sattuvat olemaan jostain asiasta yksimielisiä .”“

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa