Ilkka Kantolan avaa vaalikampanjaa Turun kirjaston auditoriossa.
Mitä yhteistä miesesiintyjillä Ilkalla, Jarkolla ja Anttonilla on?
Sosialidemokratia tietenkin. Ja toiseksi kaikki ovat myös Naantalin lukion kasvattajia. Jarkolla ja Ilkalla ovat juuret Rymättylässä.
Mutta tärkeintä on nyt kuulla millä keinoilla löydetään parempi tulevaisuus suomalaisille.
Ilkka moititaan liian asialliseksi. Mutta olisiko vihdoin yhteistyökyvyt ja oikeat arvot otettava käyttöön niin työmarkkinoilla kun politiikassakin.
Kannatta käydä kuulemassa, sillä koko kuvaa täydentää Nina Kallio, joka tuo ajankohtaista käytännön tietoa terveydenhoidosta kokeneena osaajana.
Lainaan tähän Ilkan viikkoviestiä, joka avaa ajankohtaisia asioita:
Aika on käymässä vähiin, kun sosiaali-ja terveysvaliokunta joutuu odottamaan meidän lausuntoamme ennen kuin se voi laatia eduskunnan täysistunnolle lopullisen ehdotuksen sotelaeiksi. Käsitykseni on, että lakien pitäisi tulla eduskunnan täysistuntoon viimeistään 5.3., jotta ne ehdittäisiin asianmukaisesti käsitellä. Ei mikään ihme, että julkisuuteen alkaa tulla yhä enemmän arvioita siitä, että sote ei synny tällä vaalikaudella. Niin kuin ei syntynyt viime vaalikaudellakaan. Kokoomuksen puolelta on jo ehditty kertoa, ettei olisi iso murhe, vaikka maakuntahallinto jäisi syntymättä. Keskustan puolelta on lausuttu, etteivät he jäisi suremaan sitä jos ns. valinnanvapausmalli jäisi toteutumatta. Että sote ei synny, ei ole mikään hilpeän ilon aihe suomalaisille eikä Sdp:lle. Mutta minä olen tyytyväinen siihen, jos hallitus epäonnistuu verorahoitteisten sosiaali- ja terveyspalvelujen markkinoille viemisessä. Tähän liittyvät uudistuksen suurimmat riskit ja hankaluudet myös perustuslain kannalta. Minä ja Sdp haluaa, että julkisella sektorilla on jatkossakin päävastuu palvelujen tuotannosta. Yritykset ja kolmas sektori, eli järjestöt voivat täydentää julkisen puolen palveluja. Kunnilla tai tulevilla maakunnilla on mahdollisuus hankkia palveluita yrityksiltä ja järjestöiltä kuten nykyisinkin.
Ilkka Kantola