Lehdet ovat pullollaan EU:n uusia ajatuksia ilmastopolitiikan tavoitteeksi. Vanha 20-20 20 vuonna 2020 pistettiin nyt romukoppaan ja tähtäin siirrettiin vuoteen 2030. Kun ensimmäinen 20 prosenttia tarkoitti kasvihuonepäästöjen vähennyksiä, niin vuonna 2030 se on 40 prosenttia ja ei kansallisesti sitovana 27 prosenttia uusiutuvat.
Helsingin sanomat on tehnyt aiheesta hyvin informatiivisen kaavion:
Ehdotuksen vastaanotto on ollut erilaine eri maissa ja eri tahoilla. Ympäristöväelle mikkään ei mittään ja teolisuuden puolella pidetäänn esityksiä entisiä parempina, tietenkin kun ne tavoitevuoden ovat kauempana ja myös siksi, että yhdinvoimastakin tulee hyväksyttävämpää. Saksalle tämä onm hankala juttu ja saa nähdä, miten muskelimaa tämän ottaa.
Eilisessä FT:ssä oli juuri referoitu Euroopan tilannetta vertailemalle kilpailijamaihin.
Energiakustannusten Euroopan ja sen tärkeimmät kauppakumppanit välinen
kuilu laajenee, kertoo Brysselissä julkaistu virallinen paperi , joka osoitaa teollisuuden
sähkön hinnat alueella ovat yli kaksinkertaiset
verrattuna Yhdysvaltoihin ja 20
prosenttia korkeammat kuin Kiinan.Teollisuuden kaasunhinnat ovat kolme tai
neljä kertaa korkeammat EU: ssa
vertailukelpoisiin Yhdysvaltain ja Venäjän hintoihin nähden ja 12 prosenttia suurempi kuin Kiinassa, sanoo
Euroopan komission kirja.
Tälläkin palstalla on kerrottu, että energiaintensiivisen teollisuuden markkinaosuudent ovat putoamassa jopa kolmanneksella. Puunjalostus on näyttänyt selvillä merkkejä ja voi kaiketi todeta, että Rautaruukinkin kohtalossa on varmaan ripaus tästäkin myrkystä.
Tuulivoimaväki kimpaantui kun eileisessä Fingridin voimajärjestelmä kuvassa tuulivoiman osuus oli nolla. Tänään tuossa kuvassa on 83 MW. Se ei ole kovin paljon se. Naantali ykkönen eli varalaitos tuottaa parhaimmillaan reippaasti yli 100 MW:n teholla nyt kylmänä aikana ja tuo 83 MW on tämän päivän tehosta alle promillen luokkaa.