Naantalin sosialidemokraatit ovat markkinoilla tavattavissa. Oheisen kuvakysymykseen vastaamalla voi osallistua mukavien palkintojen arvontaan. Tavataan markkinoilla.
Tuhkamarkkinat ovat yksi Naantalissa elvytetty perinne. Vuonna 1995 uudelleen Rainon toimesta käynnistyneistä tuhkamarkkinoista kirjoitin tällä palastalla 2013 seuraavasti:
Tuhkamarkkinat vetää väkeä ja siellä on tunnelmaa – ei tosin entisenmallista. Tuhkamarkkinat henkiin herättänyt Raino Puottula aina muisti puhua holipompelista, siitä juomasotkusta, jota tarjottiin markkinoilla ja jolla taisi olla tehoa.
Kun Raino, Naantalin kävelevä historiankirja ei ole enää joukossamme joudumme turvautumaan Wikipedian tietoihin, jotka kertovat mielenkiintoisen tarinan aihealueesta, joka tuntuu niin ajankohtaiselta: Terveisiä Turkuun ja kiinnittäkää huomiota alleviivattuihin kohtiin.
Tuhkamarkkinat pidettiin ensimmäisen kerran tuhkakeskiviikkona 23. helmikuuta 1452, mistä markkinoiden nimikin juontaa juurensa. Silloin markkinat saattoivat kestää viikonkin ja tapahtumaan kuului kirkollinen kulkue, kaupankäyntiä ja hallinnon tiedotuksia. Alun perin markkinakenttänä toimi merenjää, mutta epävakaiden jääolosuhteiden takia ne siirrettiin nykyiselle paikalleen Mannerheiminkadun ympäristöön.
Turku painosti Naantalia, koska se halusi suositut markkinat itselleen. Tämän seurauksena Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa kielsi markkinat ensimmäisen kerran vuonna 1531. Naantali sai kuitenkin markkinat takaisin, mutta Turku jatkoi painostustaan, kunnes vuonna 1748 se sai ne ja Naantali joutui ottamaan Tuhkamarkkinoiden tilalle Matinpäivänmarkkinat. Turun halukkuus tuhkamarkkinoita kohtaan johtui myös sen pyrkimyksistä liittää Naantali itseensä.
Myöhemmin Naantali sai takaisin oikeudet Tuhkamarkkinoihin, mutta kiinnostus alkoi hiipua ja järjestyshäiriöitä varten jouduttiin kutsumaan kasakoitakin Turusta, joten markkinat kiellettiin maistraatin toimesta vuonna 1881, kunnes vuonna 1995 perinne taas jatkui.
MR
Elokuvateatteri missä toimi myöskin päivän-nuoret yläkerrassa.
Hyvät kommentin lähettäneet. En pistä vastauksianne näkyviin koska kisa jatkuu sunnuntaina Tuhkamarkkinoilla. Tervetuloa tapaamaan Naantali demareita!
Mikko R
Kuvassa on Naantalin vanha työväentalo. Rakennusta ei enää ole; vain laatta on Käsityöläiskadulla muistona.
Talossa oli myös elokuvateatteri Kino. 1960-luvun alussa siellä esitettiin elokuvaa
Kesällä kello 5. Elokuva oli verkkainen ja tapahtumat vähäiset. Filmi katkesi kahdesti, mutta katsojille kerrottiin, että kohta jatketaan. Kun filmi kolmannen kerran meni poikki, katsojat istuivat rauhallisina ja odottivat jatkoa. Sitten tuli vahtimestari ja sanoi: Elokuva on päättynyt. Sekös meitä naantalilaisia nauratti :)
Talo tunnettiin vuonna 1993 ”Keltaisena palatsina” kun, hemulin mielestä kino oli tylsä nimi rakennukselle.