Kirjoittelen tänne blogipalstalle juttuja, jotka tulevat nousevat käydystä keskustelusta ja kommenteista. TS: jälkimaistelija oli vaalisopasta löytynyt sattuman, jonka nielemiseen ei pidä purematta suostua
Sitä samaa saimme taas kuulla maanantain illan A-studiossa. Konservatiivit ovat voittaneet todellisuudessa ja kansa tulee pettymään kun Joe Bidenin takaa paljastuu vasemmistolainen agenda oli Ruotsalan pelkistetty viesti.
Se USA:n vasemmiston vasemmistolaisuus ja sosialismi on lievennetty malli pohjoismaisesta ja siis mahdollisemman kaukana mistään totalitäärisestä kommunismista, jota me täällä Suomessakin olemme aiheesta pelänneet ja jota vastaan suomalaiset sosialidemokraatit ovat kamppailleet enemmän kuin yksikään oikeistolainen suupaltti.
Tuo vasemmistolaisuudella pelottelu toimii jenkeissä , kuten tiedämme Floridan todellisuudesta.
Fanaattisuutta ei voi kieltää, mutta Yle:n valintojen toivosi olevan harkitumpia ja monipuolisempia eikä pidä nyt liberaalikuplaa pelkäämällä mennä toiseen laitaan, kun asiallista väkeäkin löytyy.
Istuva presidentti ei ole neljännesvuosisataan hävinnyt vaaleja. Joten johtopäätöksen vetäminen USA:n suositusta konservatiivisesta linjasta Trumpin saaman korkean äänimäärän vuoksi ei todista todellisuuden tilasta.
Rana Foroohar esimerkiksi esittelee Biden – Harrisin mahdollisuuksia ihan toisella tavalla:
Investoinnit kansanterveyteen, koulutukseen, infrastruktuuriin ja laajakaistaan eivät ole korkean marginaalin hankkeita, jotka houkuttelevat paljon yksityistä rahaa. Julkiset hyödykkeet tarvitsevat julkista tukea. Auttaa amerikkalaisia ymmärtämään, että se olisi keskeinen osa siirtymistä pois uusliberalistisesta politiikasta, joka on pahentanut eriarvoisuutta. Tällaiset julkiset investoinnit voisivat vahvistaa bruttokansantuotetta ja lopulta leikata julkista velkaa, jonka pandemia (puhumattakaan Trumpin aikaisemmista veronalennuksista) on saavuttanut.
Uusliberalistinen talouspolitiikka on aiheuttanut sen tyytymättömyyden, jonka avulla Donald Trump nousi valtaan. Kun siihen sekoitettiin populismin uskonnollisia ja rasistisia aineksia ja kun samalla on sotkettu maailman järjestystä, on kyllä käsittämätöntä vähätellä Bidenin mahdollisuuksia pysäyttää tämä kehitys. Se on tärkeintä ja sitä soisi sivistyneen Euroopan tukevan
Pitäisikö edes meidän hyvien ihmisten puhua totta, jos vaadimme sitä pahoilta? Ruotsila ei julistanut Trumpia voittajaksi, vaan piti sitä eräässä ääntenlaskennan vaiheessa erittäin todennäköisenä. Toinen asia on, että Ruotsila ei ole hallinnut A-Studion asiantuntijailmatilaa. Se selviää tarkastamalla A-Studion haastateltavat presidentinvaaliviikolta ja sen jälkeen. Siellä on ollut useampaan kertaan äänessä mm. Suomen analyyttisin Trump-kriitikko, Yhdysvaltojen historian professori Claytonin yliopistossa Atlantassa, Marko Maunula, plus monta muuta Trump-kriitikkoa. Ruotsila oli kuriositeetti. Jäitä hattuun hysteerisenä housihin pissaaville jorinalisteille nyt, elämä jatkuu :).