Mikko Rönnholm

Miten menivätkään nuo kuuluisat kiintiöt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seurasin vaikuttavaa ja luistavaa valtioneuvoston tiedostustilaisuutta ja kyllä kuva puhutteli. Mieleeni tuli, että siinä sitä ollaan; naisten vaativat kiintiö ovatkin miesten turva.
Ja sitten laskin. Jos valtioneuvosto olisi kunnanhallitus, olisi sen koostumus lain vastainen:  7 miestä on 36,8 prosenttia 19 ministerin valtioneuvostosta.

Pakko oli katsoa Tasa-arvolain kiintiökohtaa kohtaa:

4 a § (15.4.2005/232)
Julkisen hallinnon ja julkista valtaa käyttävien toimielinten kokoonpano

Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.
Jos julkista valtaa käyttävällä toimielimellä tai virastolla, laitoksella taikka kunta- tai valtioenemmistöisellä yhtiöllä on hallintoneuvosto, johtokunta tai muu luottamushenkilöistä koostuva johto- tai hallintoelin, toimielimessä tulee olla tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.
Viranomaisten ja kaikkien niiden tahojen, joita pyydetään nimeämään ehdokkaita tässä pykälässä tarkoitettuihin toimielimiin, tulee mahdollisuuksien mukaan ehdottaa sekä naista että miestä jokaista jäsenpaikkaa kohden.

Valtioneuvosto ei taida olla muu vastaava elin ja siitä sitten seuraakin kysymys, että miksei?

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa